Siis nyt ehdin päivittämään blogiani, sairastelut ja työkiireet ovat vieneet aikaani. Leiponut kyllä olen, mutta suurimmaksi osaksi töissä, ja aina on unohtunut kamera kotiin.

1404800.jpg

Elisabeth-kakku

200 g voita

1 ½ dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

150 g marmeladia (paistonkestävää)

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja lisää taikinaan. Laita voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan kerroksittain taikinaa ja marmeladia. Paista 175 asteessa noin tunti. Itse käytin tässä kakussa mansikkamarmeladia, töissä olen joskus tehnyt omenamarmeladilla. Kumpainenkin yhtä hyviä.

 

1404816.jpg

Kahden suklaan muffinit

2munaa
1½dlsokeria
1½tlleivinjauhetta
4dlvehnäjauhoja
1tlvaniljasokeria
1½dl floravanillaa
1dl floraculinessea (tai noin 100g sulatettua margariinia tai voita)
muffinssin sisälle suklaapalat valkosuklaata 

koristeeksi suklaapaloja, itse käytin tummaa suklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää vuorotellen sihdaten jauhosekoitusta, rasva ja flora vanilla. Kääntele isolla lusikalla nopeasti sekaisin. Älä vatkaa.  Laita paperivuoat muffinipellille ja laita pienet palat suklaata niihin, täytä vuoat melkein täyteen. Paina tummasuklaapalat keskelle muffinssia  Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. 

 

1404850.jpg

Mansikka hyydyke

Pohja:

10 kpl Digestivekeksiä

½ dl hasselpähkinärouhetta

75 g voita

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tlk (2 dl) Pirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 1/2 dl mansikkahilloa

2 kananmunaa

1 dl sokeria

½ sitruunan mehu

5 liivatelehteä

 

Murskaa keksit. Sulata rasva ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit ja pähkinärouhe. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pyöreä pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Pane liivatteet kylmään veteen.

Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna-sokerivaahto ja vaniljavaahto. Lisää mansikkahillo. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos juustoseokseen. Kaada juustoseos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin noin tunniksi hyytymään. Voi olla myös yön yli.