Siis nyt ehdin päivittämään blogiani, sairastelut ja työkiireet ovat vieneet aikaani. Leiponut kyllä olen, mutta suurimmaksi osaksi töissä, ja aina on unohtunut kamera kotiin.
Elisabeth-kakku
200 g voita
1 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
150 g marmeladia (paistonkestävää)
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja lisää taikinaan. Laita voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan kerroksittain taikinaa ja marmeladia. Paista 175 asteessa noin tunti. Itse käytin tässä kakussa mansikkamarmeladia, töissä olen joskus tehnyt omenamarmeladilla. Kumpainenkin yhtä hyviä.
Kahden suklaan muffinit
2munaa
1½dlsokeria
1½tlleivinjauhetta
4dlvehnäjauhoja
1tlvaniljasokeria
1½dl floravanillaa
1dl floraculinessea (tai noin 100g sulatettua margariinia tai voita)
muffinssin sisälle suklaapalat valkosuklaata
koristeeksi suklaapaloja, itse käytin tummaa suklaata
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää vuorotellen sihdaten jauhosekoitusta, rasva ja flora vanilla. Kääntele isolla lusikalla nopeasti sekaisin. Älä vatkaa. Laita paperivuoat muffinipellille ja laita pienet palat suklaata niihin, täytä vuoat melkein täyteen. Paina tummasuklaapalat keskelle muffinssia Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Mansikka hyydyke
Pohja:
10 kpl Digestivekeksiä
½ dl hasselpähkinärouhetta
75 g voita
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tlk (2 dl) Pirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 1/2 dl mansikkahilloa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu
5 liivatelehteä
Murskaa keksit. Sulata rasva ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit ja pähkinärouhe. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pyöreä pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Pane liivatteet kylmään veteen.
Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna-sokerivaahto ja vaniljavaahto. Lisää mansikkahillo. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos juustoseokseen. Kaada juustoseos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin noin tunniksi hyytymään. Voi olla myös yön yli.
Kommentit