Tänään oli matalapaine-päivä, eli en meinannut saada itseäni käyntiin sitten niin millään. Mietin koko aamupäivän tekemättömiä töitä ja kovasti olisin halunnut niitä tehdä, mutta en vain saanut itseäni kuriin. Johtuukohan tuo lääkityksestä, jota käytän selkäkipuuni, on nimittäin melko voimakas lääkitys päällä.Vähitellen pakotin itseni järjestämään pakastimen, siellä nimittäin vallitsi täysi kaaos. Useampi ihminen on laittanut ja ottanut sieltä tavaraa viime viikkojen aikana ja näky oli sen mukainen. Tyttäreni tullessa koulusta kotiin aloimme leipomaan tiikerikakkuja hänen toiveestaan. Käytimme iloleipurin vuoan lisäksi Tupperwaren isoa kruunua.

1196150.jpg

Jotenkin tuo Tupperwaren vuoka on mukavampi minun mielestäni. Toinen vuoka on jotenkin löpsömpi ja se venyy uunissa, eikä lopputulos ole kovin kaunis.

Tiikerikakku

3 munaa

2 1/2 dl sokeria

2tl vaniliinisokeria

2tl leivinjauhetta

4dl vehnäjauhoja

3/4dl maitoa

1 1/2 rkl kaakaojauhetta

150g margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä

Vaahdota munat ja sokeri: Lisää toisiinsa sekoitteut vaniliinsokera, leivinjauhe ja vehnäjauho. Lisää maito ja lopuksi sulatettu margariini jäähtyneenä. Ota kolmasosa taikinasta erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe. Laita taikina kerroksittain vuokaan, niin että päällimmäisenä ja alimmaisena on vaalea kerros. Paista alaritilällä 200 asteessa 45 minuuttia.

1196359.jpg

Tälläiselta näyttävät valmiit kakut, vasemmalla Tupperwaren vuoalle tehty ja oikealla iloleipurin vuoalla valmistettu kakku. Hyvää oli!