Meillä valmistettiin eilen rahkapitkoa, mutta en saanut siitä kuvaa, koska mummolaan oli kova kiire ja pitkot piti viedä sinne tuliaisina. Laitan tähän kuitenkin ohjeen, koska pitko oli todella herkullista. Meidän Sakukin söi sitä, vaikkei koskaan syö rahkaa.

 

5 dl maitoa
50g hiivaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
13-15 dl vehnäjauhoja
200g margariinia tai voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Sekoita siihen kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma.  Lisää taikinaan vehnäjauhoja vähitellen, lisää sula rasva. Alusta niin kauan että taikina irtoaa käsistäsi ja kulhon reunoista. Peitä kulho leivinliinalla ja jätä se kohoamaan lämpimään paikkaan n. 30min. Valmista sillä aikaa täyte.

 

Täyte
1½-2 prk kuningatarmarmeladia( paistonkestävää)
250g maitorahkaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria

Sekoita sokerit, kananmunat ja rahka.

Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli levyiksi. levitä keskelle levyjä kuningatarmarmeladia ja hapsuta reunan molemmilta puolilta hapsuiksi.Lisää rahkaa marmeladin päälle. käännä hapsuja vouron perään vastakkaisilta puolilta rahkan päälle ja jätä pitko kohoamaan. voitele pitko munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 200 asteessa, uunin toiseksi alimmassa tasossa n.10-15min