Ostin tänään kauppareissulla uuden silikonikakkuvuoan. Minulla on kyllä ollut silikonivuokia aiemmin, kaikki Tupperwarea, mutta nyt ostinihan marketista. meilläpäin on melko huonot valikoimat, mitä tulee kakkuvuokiin ja muihínkin leivontatarpeisiin. Kyllästyttää vaan aina tehdä samanlaisia kakkuja.
Tällaiselta se uusi vuoka näyttää.
Ja tässä toisinpäin.
uuta vuokaa oli aivan pakko kokeilla heti, niinpä leivoin hunajakakun.
Hunajainen kirsikkakakku
2 dl pikakaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 dl mantelirouhetta
3 munaa
1 1/2 dl punaista maitoa
150g voita
1 1/2 dl hunajaa
paketti kirsikoita
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet paitsi kirsikat. Jos hunaja on kovaa, voi sitä pehmentää käyttämällä mikrossa ta lämpimässä vesihauteessa. Kaada puolet taikinasta vuokaan (jos käytät muuta vuokaa kuin silikonista niin muista voidella ja korppujauhottaa se) , laita väliin kokonaiset kirsikat ja päälle loput kakkutaikinasta. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 50-60 min.
Tällainen kakku sillä syntyi.
Kommentit