Meidän vanhimmalla pojalla, Sakulla oli tänään nimpparit ja niiden kunniaksi tein täytekakun. Poika halusi siihen Bart Simpsonin kuvan ja sehän siihen kakkuun myös tuli.

1207684.jpg

Pohja:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1/2 dl perunajauhoja

1 1/2 dl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti, mutta tasaisesti vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 17 asteessa noin  minuuttia. Leikkaa jäähtynyt pohja levyiksi terävällä veitsellä.  levyksi terävällä veitsellä.

Täyte:

Vaniljakiisseli-suklaatäyte

Valmista ensin vaniljakiisseli

3 dl maitoa

1 muna

1 rkl perunajauhoa

2 rkl sokeria

1 rkl vaniilliini- tai vaniljasokeria

Vatkaa maito, muna, perunajauhot ja sokeri kattilassa. Hauduta kiisseliä koko ajan vatkaten, kunnes se sakenee. Kiisseli ei saa kiehua. Jäähdytä. Mausta vanilliini- tai vaniljasokerilla.

Valmista sitten varsinainen täyte

400 g voita tai margariinia

2 dl tomusokeria

4 dl vaniljakiisseliä

vanilliinisokeria tai kaakaolikööriä

150 g tummaa suklaata

Sekoita täytettä varten voi tomusokerin kanssa tasaiseksi. Lisää voihin kiisseliä pienissä erissä koko ajan vatkaten ja mausta vanilliinisokerilla tai liköörillä. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jäähdytä hieman ja vatkaa seokseen.

Kostuta alimmainen pohaj esim: maidolla tai spritilla ja levitä täyte tasaisesti väleihin.

Päällinen:

Vaahtokarkkikuorrutus/vaahtokarkkitaikina

455g vaahtokarkkeja

2 ruokalusikkaa vettä

vajaa 2 pakettia

2tl vaniljaesanssia tms.

laita vaahtokarkit mikronkestävään kulhoon öljyä se ensin. Laita vesi sekaan. Sulata mikrossa hiljalleen, seuraa sulamista, jottei kuumene liikaa. Sula taikina on aika tahmeaa. Sekoita välillä.

laita toiseen kulhoon  valmiiksi puolet tomusokerista sihtaa ja tee keskelle kraatteri

Kaada sulaneet vaahtokarkit tomusokerikraateriin. Sekoita, sihtaa loput sokerit vähitellen lisää esanssi ja vaivaa kunnes ei ole tahmeaa eikä tartu käsiin. Valmis taikina on helposti käsiteltävää. Itse käytin vaivaamiseen leipäkonetta, onnistui siinä oikein hyvin.

kääri valmis taikina kelmuun ja anna seistä yön yli huoneenlämmössä

Seuraavana päivänä voit kaulia jo taikinaa, taikina kyllä säilyy tiiviissä pussissa parikin viikkoa. Jos taikina tuntuu liian kovalta, voit pehmentää sitä hetken mikrossa. kaulinalustalla voita käyttää tomusokeria, jos tuntuu että taikina tarttuu.

Väriainetta voi lisätä jo sulaan vaahtokarkkiseokseen tai sitten hammastikulla valmiiseen massaan. Jos haluat ruskeaa ja suklaista, korvaa osa sokerista kaakaojauheella.

Itse valmistin tuon kuvan piirtämällä sen ensin leivinpaperille, sitten laitoin leivinpaperin vaahtokarkkitaikinalevyn päälle ja pistelin hammastikulla pieniä reikiä tärkeimpiin kohtiin itselle merkiksi. Sen jälkeen piirsin rajat koristelugeelillä, (parempi olisi ollut elintarviketussi, mutta meillä päin ei sellaisia myydä, enkä tähän hätään ole saanut hommattua.) Sitten vaan maalasin kuvan elintarvikeväreillä.

Vieraat tykästyivät kakkuun, sopivan makeaa!

Lisäksi valmistin Marianneja rommirusina  muffineja

1211158.jpg

Kuvassa vasemmalla on Marianne muffinit, jotka on valmistettu Tupperwaren ihka ensimmäisillä silikonimuoteilla. Oikealla Rommirusina muffinit.

Mariannemuffinnit

2 munaa

1 1/2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

1 dl sulatettua margariinia

1/2 pussia Marianne crushia

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi rasvasula. Levitä paperiset muffinivuoat pellille ja täytä vuoat taikinalla puolilleen. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Rommirusina muffinit

Valmista muffinit samoin kuin Mariannemuffinit, mutta käytä Mariannen sijasta rommirusina rahkaa noin 200 g. Paista samoin kuin Marianne muffinit.